Stoppen met roken, Hypnotherapie Breda

Stoppen met roken

Stoppen met Roken en Hypnose in Breda – Hypnohelp helpt je op weg

Heb je moeite om te stoppen met roken en voel je dat je onderbewustzijn je tegenwerkt? Bij Hypnohelp in Breda bieden we een unieke combinatie van zelfcontrole technieken en hypnose om je te helpen van die vervelende rookgewoonte af te komen.

Waarom is stoppen met roken zo lastig?

Stoppen met roken in Breda met hypnotherapie
Stoppen met roken in Breda met hypnotherapie

Veel rokers ervaren dat stoppen met roken bijna onhaalbaar lijkt. Roken wordt vaak een deel van je dagelijks leven: bij het opstaan, tijdens je koffie, in de auto, en tijdens de pauzes. Dit creëert een sterke gewoonte die moeilijk te doorbreken is. De gevolgen zijn kortademigheid, een grauwe huid, en sociale uitsluiting. Het verlangen naar een sigaret kan erg sterk zijn, vooral omdat je onderbewustzijn een grote rol speelt in je rookgedrag.

Hoe kan hypnose je helpen stoppen met roken?

Hypnose werkt direct op je onderbewustzijn. Door je in een ontspannen toestand te brengen, kunnen we de diepgewortelde drang om te roken aanpakken en vervangen door gezondere gewoonten. Bij Hypnohelp combineren we hypnose met zelfcontrole technieken om je te helpen je rookgewoonten te doorbreken. Dit houdt in dat we je leren om bewust met je gedrag om te gaan, steun te vinden, en nieuwe, gezondere gewoonten in je leven te integreren.

Wat kun je verwachten van onze hypnotherapie sessies?

Bij Hypnohelp bieden we een op maat gemaakte behandeling die bestaat uit meerdere sessies. We nemen de tijd om je rookgedrag en de triggers te begrijpen en passen de behandeling aan jouw specifieke behoeften aan. De sessies bestaan uit:

  1. Begrip en Doelen Stellen: We bespreken je rookgewoonten, motivaties, en doelen.
  2. Inductie van Ontspanning: We brengen je in een diepe, ontspannen staat waarin je geest meer openstaat voor positieve suggesties.
  3. Suggesties en Gedragsverandering: We geven je suggesties die je helpen om negatieve gedachten over roken om te zetten in positieve, rookvrije gewoonten.
  4. Zelfcontrole Technieken: We leren je hoe je je eigen gedrag kunt observeren en aanpassen, bijvoorbeeld door sigaretten moeilijk bereikbaar te maken en steun te zoeken in je omgeving.

Ervaringen van Onze Cliënten

Veel van onze cliënten ervaren al snel positieve veranderingen. Ze ontwikkelen een afkeer van sigarettenrook en voelen trots en voldoening wanneer ze niet roken. Sommige cliënten merken zelfs irritatie bij het roken, wat hen motiveert om onmiddellijk te stoppen. Het onderbewustzijn speelt een krachtige rol, en veel cliënten zijn verbaasd over hun eigen vermogen om van hun rookgedrag af te komen.

Het Belang van Volharding

Stoppen met roken is geen snelle oplossing; het is een proces van gedragsverandering. Het kost tijd om nieuwe gewoonten aan te leren en oude gewoonten af te leren. Daarom zijn meestal minimaal twee extra afspraken nodig om je voortgang te monitoren en te ondersteunen bij eventuele terugvallen.

Wil je Duurzaam Gezond Leven?

Bij Hypnohelp in Breda helpen we je niet alleen om te stoppen met roken, maar ook om ongezonde gewichtstoename te voorkomen na het stoppen. Wil je echt stoppen met roken en een gezonder leven beginnen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en ontdek hoe hypnose je kan helpen om definitief van roken af te komen.