Angst wegnemen met hypnose in Breda

Angst wegnemen met hypnose

“Op hele hoge bergen geweest en heb alleen maar genoten in plaats van constant met angst.“
(zie ervaringen)

“Dankzij Hypnose, ben ik er helemaal van angst af.“
(zie ervaringen)

Oplossing voor angst en Fobieën met Hypnose

Oplossing voor angst en fobieën met hypnose. Een van de meest voorkomende redenen voor mensen om hypnotherapie te zoeken is om hulp te vragen bij angst en fobieën.

De meest voorkomende fobieën die makkelijk opgelost kunnen worden, zoals angst voor dieren (bv. spinnen) en angst voor vliegen, zijn te verhelpen met behulp van cognitieve hypnotherapietechnieken.

Dit gebeurt in de vorm van het leren van nieuwe gedragspatronen d.w.z. een kalme reactie in plaats van een paniekreactie.

Soms, als een fobie dieper en meer verstorend is zoals bij ernstige agorafobie of sociale fobie, kan het nodig zijn om te kijken naar een aantal van de problemen rond het begin van het ontstaan van de fobie om deze op te kunnen lossen.

Wegnemen van Angst voor windmolen in een park

Fobieën zijn vaak geworteld in misverstanden in de kindertijd. Een kind heeft niet altijd de logische hulpmiddelen en informatie om de betekenis van het schreeuwen van een ouder bij het zien van een klein insect te begrijpen. Zij zullen vrijwel zeker een diepe onbewuste beslissing nemen dat het insect gevaarlijk is.

Hypnotherapie kan helpen met fobieën op vele manieren, waaronder het leren van ontspannings- en visualisatietechnieken voor systematische desensibilisatie (scheiden van gebeurtenissen en emoties) en het leren van nieuwe gewoonten, zoals ontspannings- en rustoefeningen.

Hoewel dit misschien vanzelfsprekend lijkt, bestaan deze gewoonten op hetzelfde onbewuste niveau als de oorspronkelijke fobie en hypnose zal u helpen om deze technieken volledig en snel te beheersen.

Als wij begrijpen en accepteren dat fobieën toen nuttige doelen hebben gediend, maar nu zijn uitgegroeid tot een onnodig gedragspatroon, dan kunnen wij de problemen met fobieën oplossen door het verenigen van bewustzijn en onderbewuste over de beginoorzaak van fobieën.

Kijk voor bewijs hiervan maar naar de manier waarop kinderen uiteindelijk leren om niet bang te zijn voor monsters, ook al hebben ze nooit bewust besloten om niet meer bang te zijn. Hypnose versnelt gewoon onze interne capaciteit om onze irrationele angsten te overwinnen.