emotie breda depressie burnout breda hypnohelp
Burn-out depressie

Wat is een burn-out?

Stress is bedoeld om je lichaam in korte tijd klaar te maken  voor actie als er gevaar dreigt maar ontstaat ook als wij ons zorgen  maken  of piekeren.

Bij stress produceert de bijnier drie hormonen, cortisol, adrenaline en noradrenaline. Cortisol zorgt voor een verhoging van het bloedsuikergehalte zodat het lichaam  veel energie  direct beschikbaar heeft.

Adrenaline en noradrenaline stellen het lichaam instaat om snel extra inspanning te verrichten dit wordt ook wel de vecht en vlucht reactie genoemd.  Extremen of langdurige stress kan ervoor zorgen dat je lichaam harder werkt dan het eigenlijk kan.

Dit kan leiden  tot diverse  lichamelijke klachten  en aandoeningen  of een burn-out. Een burn-out kan  onder andere veroorzaakt worden door
langdurige blootstelling aan stress op het werk zoals te hoge werkdruk of
te weinig erkenning in combinatie
met bepaalde karaktereigenschappen,
zoals: Perfectionisme,
overdreven plichtgetrouwheid
en werkverslaving.

Jouw privé omstandigheden kan ook grote impact hebben op het ontstaan van burn-out, zoals financiële problemen, relatieproblemen, trauma of een verhuizing.

Tijdens een burn-out heb je geen interesse meer in je werk.
Je voel je continu rusteloos en gespannen en is er vaak
sprake van lichamelijke klachten, concentratieproblemen
en vergeetachtigheid..

Andere effecten kunnenzijn;
Weinig tijd en energie  hebben voor jezelf en je  familie, verhoogd gebruik van verdovende middelen, hoge bloeddruk, hartaanval of beroerte.

Als je burn-out hebt, is  het belangrijk dat je hulp zoekt. Een langdurige Burn-out kan leiden tot depressie. Bij burn-out klachten wordt je meestal bij regulaire zorg verwezen naar een
psychloog en er wordt eventueel
medicijnen voorschreven,
zoals antidepressiva of slaapmiddelen.

Deze medicijnen hebben vervellende bijwerkingen die bekend zijn bij gebruikers.

Bij hypnosepraktijk Hypnohelp in Breda gaan wij geen medicijnen voorschrijven. Wij  werken  met de kracht van  je onderbewuste met verschillende technieken zoals Hypnose, NLP en Emtionele Healing. Deze methoden blijken veel succes te hebben voor het oplossen van Burn-out.

Deze medicijnen hebben vervellende bijwerkingen die bekend zijn bij gebruikers.Bij hypnosepraktijk Hypnohelp in Breda gaan wij geen medicijnen voorschrijven. Wij  werken  met de kracht van  je onderbewuste met verschillende technieken zoals Hypnose, NLP en Emtionele Healing. Deze methoden blijken veel succes te hebben voor het oplossen van Burn-out.

Tijdens  therapie  word er nagegaan
welke factoren hebben bijgedragen
aan het ontstaan van  een burn-out.
Je leert jezelf beter te kennen en vervolgens zorgen wij dat  je meer
balans  krijgt tussen privé en werk, bovendien word ernaar gestreefd
om je zo snel mogelijk weer aan het werk te laten gaan.

Wij leren je technieken om te kunnen ontspannen door bv. ontspannings- en ademhalingensoefeningen.

Als je een burn-out hebt in de eerste plaats heb je iemand nodig die jou stimuleert om de signalen serieus te nemen en  waarmee jij iets ontspannens kan doen. Als iemand met een burn-out moet je weten dat burn-out handelbaar is en je moet hulp gaan zoeken om af te komen van je vervellende symptomen. Burn-out is goed te behandelen met nieuwe alternatieve methoden zoals hypnotherapie.

Als je  meer wil weten of hoe Hypnotherapie van Hypnohelp in Breda jou kan helpen oma af te komen van je Burn-out kun je altijd contact opnemen voor een GRATIS ontdekkingsgesprek.