Stoppen met roken voor ALTIJD

Je hebt besloten om te stoppen met roken. Je beslissing is zo resoluut dat ik zeker weet dat je echt wilt stoppen. De reden waarom ik mensen wil helpen om te stoppen met roken is omdat ik mijn eigen moeder verloren ben aan sigaretten. Haar longen waren vol gif en gevaarlijke chemicaliën door het roken. Helaas was ik op dat moment niet bekend met de dingen die ik nu weet om haar te helpen.

Lees deze blog voordat je naar de sessie komt want ik wil graag dat je een aantal van de overtuigingen die met roken te maken hebben volledig begrijpt en loslaat. Ik wil in deze blog uitleggen hoe overtuiging, misverstand, misinformatie en leugens er voor hebben gezorgd dat jij je vast hebt gehouden aan de gewoonte van roken.
Laten we het over het geld hebben. Het geld dat je overhoudt als je stopt met roken hangt af van je leeftijd en het aantal sigaretten dat je rookt. Dit kan honderden tot duizenden euro’s zijn. Je kunt het geld dat je overhoudt vergelijken met de prijs van een mooie vakantie en andere dingen die je leuk vindt.

En wat denk je van je gezondheid? Een ding dat zeker is, is dat WHO (World Health Organization) voorspeld heeft dat alleen in deze eeuw 1 miljard mensen dood zal gaan door ziektes die direct met roken te maken hebben. Als je stopt door het lezen van deze blog dan is dat het schrijven van deze blog waard geweest.
Laten we beginnen met het uitspreken van het feit dat stoppen met roken een van de moeilijkste zaken is onder normale omstandigheden. Wat bedoelen wij met normale omstandigheden? Ik zal uitleggen waarom het moeilijk is om te stoppen met roken. Wanneer je dit begrijpt ga je volledig stoppen met de gewoonte van roken, zonder enige moeite en voor altijd.

Ik wil je feliciteren met de beslissing die jij genomen hebt om te stoppen met roken. Dit zal de beste beslissing zijn in je leven. Ik wil het kort houden want ik wil geen blog schrijven over hoe slecht roken is.
Ben je klaar om te stoppen met roken?

Er zijn drie overtuigingen die ervoor zorgen dat mensen vasthouden aan hun rookgewoonten.
1- Ik kan niet stoppen,
2- Roken doet iets voor mij,
3- Ik ben verslaafd aan nicotine.

De bedoeling van dit blog is om deze overtuigingen te ondermijnen zodat je makkelijker van je gewoontes af komt.
Voordat ik verder ga moet ik een aantal vragen stellen aan jou.

Vraag 1: hoe oud was je toen je je eerste sigaretten rookte?
Een groot deel van mensen begonnen toen ze jong (tiener) waren. Als je terug zou gaan in de tijd, zou je weer de beslissing nemen om te roken? Ik neem aan dat je antwoord volmondig NEE is.

Er zijn hypnotiseurs die proberen het gevoel van schuld bij hun cliënten aan te wakkeren of er voor te zorgen dat je sigaretten vies gaat vinden maar ik werk niet zo. Ik neem aan dat je volwassen genoeg bent en ik wil niet iets doen wat je niet wilt. Je bent een roker omdat jij op dit moment het gevoel hebt dat je geen keuze hebt en je moet roken. Je rookt, je doodt jezelf langzaam door enge ziektes en het kost veel geld en je hebt het gevoel dat je geen keuze hebt. Je moet een sigaretje aansteken zonder dat je het wilt, je hebt geen keuze!

Als ik een niet-roker van jou maak heb je nog steeds geen keuze. Dan ben IK degene die van jou een niet-roker heeft gemaakt. In dit geval heb je ook geen keuze! Ik wil voor jou en voor al mijn cliënten meer keuzes en niet minder. Na het lezen van deze blog en de sessie ben je nog steeds in staat om te roken. Misschien is de smaak ook hetzelfde, maar (en het is een grote MAAR) de behoefte van roken zal weggaan en je krijgt je keuzes terug.
En omdat jij de keuzes hebt gemaakt, krijg je de beloning en de waardering. Je gaat niet zeggen dat je gestopt bent omdat je een blog hebt gelezen. Je kunt op je eigen schouder kloppen omdat JIJ de keuze hebt gemaakt en omdat de keuze van jou komt, blijft het voor altijd.

Vraag 2: Hoeveel sigaretten rook je per dag?
Stoppen met roken kost geldDeze vraag laat je zien hoeveel het roken jou gekost heeft en gaat kosten, zo’n 2500 euro per jaar, ofwel 25.000 euro in 10 jaar. Dit is de vraag die ik stel aan mijn cliënten die willen stoppen met roken. Als iemand bij jou aan de deur komt en zegt “Ik heb iets voor jou. Het gaat je 25.000 euro kosten in 10 jaar, je vindt het niet zo lekker en het gaat jou en je omgeving ziek maken. Wil je hem hebben? ” Zou je dit accepteren? In andere woorden, als ik jou 25.000 euro bied om leuke dingen mee te doen en om te stoppen met roken, wil je mijn aanbod accepteren?

Mijn derde vraag: Wat denk je dat sigaretten voor jou doen?
Misschien zeg je dat sigaretten je ontspanning geven of dat roken iets is dat je doet wanneer je je verveelt, of je geniet van roken. Veel mensen zeggen dat sigaretten niets voor hen doen en dat het maar een gewoonte is. Ik zal later hierop terug komen, maar ik wil dat je gaat na denken over deze vraag. Graag wil ik dat je serieus gaat denken over mijn vierde vraag voordat je deze gaat beantwoorden. Van hoeveel van de sigaretten die je rookt elke dag geniet je echt? De kans is groot dat je antwoord is “niet meer dan 5 ” en van deze 5 sigaretten geniet je waarschijnlijk alleen van de eerste paar trekjes. Dus je gaat niet stoppen met het roken van bv. 20 sigaretten per dag waar je maar 4 of 5 trekjes van geniet. Nu moet je deze paar minuten van genot vergelijken met de extra uren die je met je geliefden, je kind, je klein kind of je partner kan doorbrengen.

Nu de meest belangrijke vraag 4: Ben je nu klaar om een klein beetje genot voor altijd op te geven? Geef mij een eerlijk antwoord! Als je antwoord “JA” is dan lees verder en laat ons in de sessie je doel bereiken; stop anders nu met lezen. Je moet onthouden dat je niets hoeft te doen als je het niet wilt. Stoppen met roken is niets dat je gaat doen voor iemand anders.
Ik stel voor dat je antwoord “JA” is, “Ik ben klaar om een klein beetje plezier voor altijd op te geven.”

Vraag 5: Wie zijn de meest belangrijke mensen in je leven? Degenen waarvan jij het meeste houdt? Als je jonge kinderen hebt, is stoppen met roken veel makkelijker want vanaf vandaag, als iemand je een sigaret aanbiedt, zal je je deze vraag stellen: Wat zou ik zeggen als iemand mijn kinderen een sigaret aanbiedt? Zou ik “JA” zeggen of zal mijn antwoord “NEE” zijn? Meest waarschijnlijk is je antwoord “Nee”. Gun jezelf dezelfde liefde en zeg “NEE” tegen mensen die jou sigaretten willen aanbieden.

De volgende vraag: Wat zijn je redenen om voor altijd te stoppen met roken?
De meeste cliënten zeggen dat ze willen stoppen wegens gezondheid of het geld. Hier zijn meer antwoorden die jou misschien te denken zetten: de slechte gevolgen voor je huid, haar, tanden, conditie en andere negatieve dingen die met roken te maken hebben. Ook de ongemakken: nooit meer in spanning zitten dat je genoeg sigaretten hebt of in koude dagen als paria buiten moeten staan roken. Ook het gevoel van vrijheid: Om lange afstanden te kunnen vliegen en overal te kunnen eten zonder te denken aan sigaretten. Gewoon, je imago: roken is niet meer acceptabel en het is asociaal. De geur: niet meer denken of je kleren of je mond stinken naar sigaretten. Het gevoel van trots dat je volledige controle hebt wanneer je met trots zegt “NEE” tegen mensen die jou een sigaret aanbieden. Ik rook niet, ik ben een niet-roker.

De laatste vraag: Hoe wil je je vandaag voelen wanneer je voor altijd stopt met roken?
Neem even een moment en stel je dit gevoel voor. Je kunt het doen! Zoals ik al eerder heb aangegeven, zijn deze blog en mijn sessie niet om jou een niet-roker te maken maar om je de keuze te geven voor wat JIJ WILT, namelijk, stoppen met roken VOOR ALTIJD. Omdat je kunt stoppen met roken en het zal makkelijk zijn, maar JIJ moet de beslissing nemen. Er is een aantal redenen waarom ik je niet een niet-roker maak. Ten eerste heb ik geen recht om iemand te forceren iets te doen als ze zelf het niet willen en zelfs als ik ervoor zorg dat je een niet-roker wordt, gaat dit niet lang duren. Vroeg of laat ga je terug naar de oude gewoonte en waarschijnlijk ga je weer roken.
Wat deze blog en mijn sessie doen is dat je bevrijd wordt van de behoefte aan sigaretten. Stoppen komt van jouw kant af en niet van mijn kant omdat JIJ de beslissing hebt genomen om te stoppen en je keuzevrijheid maakt dat je beslissing om te stoppen met roken permanent blijft. Je loopt mijn praktijk uit als een niet-roker, zonder moeite en vrij van roken voor ALTIJD!

stoppen met roken Breda
Ik kan je vertellen over drieduizend chemicaliën in sigaretten of zestig/zeventig chemicaliën die actief verantwoordelijk zijn voor kanker, maar de kennis van deze feiten heeft niemand aanzet gegeven om te stoppen. Het feit is dat als je morgen naar je huisarts gaat en te horen krijgt van hem dat je een ongeneeslijke ziekte krijgt als je niet stopt, de kans klein is dat je gaat stoppen met roken.
Wij denken dat wij kunnen stoppen als ons leven hier van afhangt. Dit was precies wat mijn cliënten dachten, zelfs mijn eigen moeder dacht zo. Ergens van binnen weet je dat ik de waarheid spreek. Maar stel jezelf deze vraag: als je naar je huisarts gaat, en je wordt verteld dat een van je geliefden, je zoon, je dochter, je man of vrouw, je vader of je moeder dood zal gaan als je rookt, zou je dan stoppen met roken?

Je antwoord zal meest waarschijnlijk “JA” zijn. Je zou volledig stoppen als het leven van jouw geliefden van jouw rookgewoonte afhing. Heb je enige twijfel hierover? Je hebt het tot nu toe niet gedaan omdat je leven niet in gevaar was of je schatte de waarde van je leven zo laag in dat je bleef roken. Nu dat je weet dat je kunt stoppen, wil ik uitleggen waarom stoppen met roken tot nu toe moeilijk is geweest en wanneer je dit weet en begrijpt ga je deze gewoonte gemakkelijk uit je leven verbannen voor ALTIJD!

We weten dat veel mensen doodgaan aan longkanker en andere ziektes die met roken te maken hebben, omdat overheden deze getallen in hun statistieken publiceren. Wat ze niet publiceren is de hoeveelheid mensen met mondkanker (de meest voorkomende kanker onder rokers) die hun tong moeten missen of waarvan delen van hun kaak of keel verwijderd zijn zonder dat ze doodgaan. De overheden publiceren deze feiten niet. Ze doen dit niet want ze willen niet dat ze de belastinginkomsten over sigaretten missen. Belastingen die jij en andere rokers betalen aan de schatkist. Ze verdienen miljoenen euro’s aan de rookgewoontes van jou en andere mensen. De reden waarom ik deze aanhaal is om jou duidelijk te maken en een helder beeld te geven van wat je achter je laat.

Waarschijnlijk geloof je dat je verslaafd bent aan nicotine. Er zijn goede redenen waarom mensen geloven dat nicotine verslavend is, maar ik beloof je dat het niet zo is. De reden dat ik weet dat je niet verslaafd bent, is omdat elke dag mensen naar mij toekomen om geholpen te worden met stoppen met roken.
Sommige van deze mensen roken 10 of 20 sigaretten per dag en sommige roken al 10 jaar en sommige al meer dan 50 jaar. Deze cliënten worden een niet-roker nadat ze 90 minuten in mijn praktijk geweest zijn en ze sturen andere mensen naar mij toe. Dit gebeurt zo vaak bij mij als specialist in het helpen van mensen voor stoppen met roken.

Als sigaretten verslavend waren, konden deze dingen niet gebeuren. Ik heb ook cliënten die verslaafd zijn aan heroïne, ik zou graag willen dat ze na 90 minuten niet meer gebruikten zonder pijn maar dit gaat niet gebeuren. Ze lijden lichamelijke pijn van het afkicken wanneer ze stoppen. Maar wanneer je een beslissing neemt, open minded bent, deze blog leest en een sessie bijwoont ga je makkelijk, pijnloos en automatisch stoppen met roken voor ALTIJD! Ik hoef je geen nicotine, geen kauwgum of geen patches te geven om makkelijk te stoppen met roken.

Hoe lang kun je slapen? 6 uur? 8 uur? Als je 20 sigaretten per dag rookt, rook je elke dag ongeveer 1 sigaret per 50 minuten. Maar je slaapt 6-8 uren zonder te roken. Ik denk niet dat je iedere 50 minuten opstaat om te roken. Als je verslaafd was aan nicotine en je lichaam de behoefte had om elke 50 minuten te roken, kon je niet 6-8 uur in een keer slapen want je lichaam moest nicotine hebben. Als iemand elke twee uur heroïne gebruikt kan hij/zij niet 8 uur in een keer slapen want hun lichaam vraagt erom.

Ze moeten wakker worden en drugs gebruiken anders krijgen ze zweetnachten en pijnlijke verschijnselen. Hun lichaam heeft behoefte aan de drugs. Maar rokers slapen zonder enig probleem, zelfs als ze 40-60 sigaretten per dag roken. Ze roken bijna iedere 8-10 minuten sigaretten door de dag heen en ze slapen 6-7 uur. Als ze verslaafd waren aan nicotine konden ze niet zolang slapen. Hopelijk kun je nu het verschil zien tussen iemand die verslaafd is en iemand die een gewoonte heeft.

Hoe lang heb je hetzelfde aantal sigaretten gerookt? 10, 20 of 40 jaar? De definitie van een verslavend middel is dat je meer moet gaan gebruiken of de tijd tussen het gebruik van dat middel moet verkleinen zodat je hetzelfde effect krijgt van het verslavende middel. Dit is de hoofddoodsoorzaak van mensen die verslaafd zijn aan heroïne. De heroïneverslaafden gaan meer gebruiken of ze gaan de tijd tussen het gebruik verkorten. Deze twee gebeurtenissen komen uiteindelijk bij elkaar en zorgen ervoor dat ze doodgaan aan een overdosis. Maar de kans is groot dat je al jaren dezelfde hoeveelheid rookt, je hebt het aantal sigaretten niet verhoogd en je hebt de tijd tussen je roken niet verkort. Ik hoop dat je nu het verschil duidelijk ziet tussen verslaving en gewoontes.

Op een gegeven moment in ons leven nemen wij de beslissing om een bepaalde hoeveelheid sigaretten per dag te gaan roken, gebaseerd op onze sociale omgeving of de beschikbaarheid van onze middelen. Je hebt geen keuze wanneer je verslaafd bent. Een verslaafde zegt niet: ik ga zoveel gebruiken omdat ik zoveel geld heb. Ze stelen van iedereen en zelfs van hun geliefden om aan geld te komen voor de aanschaf van hun drugs. Een verslaafde zegt niet dat hij een klein beetje gaat gebruiken omdat dit sociaal niet acceptabel is. Je hebt als roker de keuze gemaakt om een bepaald aantal sigaretten te roken, kijkend naar je sociale en financiële redenen. Kun je nu het verschil duidelijk zien? Dit begrip is heel belangrijk want deze overtuiging dat je verslaafd bent aan nicotine zorgt ervoor dat veel mensen blijven roken.

Overheden en tabaksfabrieken spenderen miljoenen om mensen ervan te overtuigen dat ze verslaafd zijn en dat ze bang moeten zijn om van hun verslaving af te komen. Zolang mensen geloven dat ze verslaafd zijn en dat ze pijn zullen lijden als ze stoppen of dat ze zwaarder gaan worden wanneer ze stoppen, gaan ze geen poging doen om te stoppen. Dit is de hoofdreden waarom je vaak hoort dat verslaving aan nicotine erger is dan de verslaving aan heroïne. Dit is de grootste leugen die verspreid is op de aarde.

Deze leugen is tot stand gekomen om jou en 1,3 miljard mensen rokers te laten blijven. Maar je weet nu duidelijk het verschil. Nu weet je waarom stoppen met roken onder normale omstandigheden moeilijk lijkt te zijn. Het is de gewoonte. Als mens hebben wij de mogelijkheid om complexe patronen en gedragingen te leren en ons eigen te maken zodat deze automatisch worden. Denk aan het besturen van een auto, fietsen, lopen, schrijven, zwemmen of honderden andere dingen die eerst moeilijk waren en nu automatisch zijn. Deze krachtige mogelijkheid om te leren en dingen automatisch te laten zijn werkt tegen ons als het over het roken van sigaretten gaat. Ik betwijfel dat je toen de eerste trek van een sigaret nam, zei “oooh, lekker, heerlijk”.

Waarschijnlijk smaakte het verschrikkelijk en je moest kuchen of misschien zelfs overgeven maar je vrienden deden het ook en je moest mee doen om er bij te horen en stoer te zijn en je groot te voelen. Deze gevoelens zorgden ervoor dat je bleef roken ondanks de nare gevoelens in je mond en keel.

In een tijdsperiode leerde je te roken. Er is geen verschil tussen de eerste sigaret en degene die je nu uit het pakje haalt m.b.t. rookproces. Het is nu automatisch geworden, zonder na te denken net als andere automatisch processen die jij in je leven hebt geleerd. Voor jou om te stoppen met roken is hetzelfde als dat je vergeet te lopen of te praten en omdat dit iets is dat je gewoon doet zonder na te denken, is het onmogelijk om ze bewust te veranderen. Met andere woorden: wanneer je iets leert dat automatisch wordt en vastgezet is in je onderbewuste, creëer je een programma dat continu aan het draaien is en een deel van jou dat verantwoordelijk is voor het draaien van dit automatische programma. Een hypnotiseur krijgt toegang tot het onderliggende programma van het onderbewuste en verandert dat programma met de leiding van de cliënt.

Wanneer een programma gemaakt is alsof wij een deel creëren in ons dat verantwoordelijk is voor het draaien van dat programma en het uitvoeren van de vaardigheid en gedrag. Misschien heb je ooit tegen jezelf gezegd dat je graag wil stoppen met roken maar dat het is alsof een ander deel van je gewoon doorgaat met het aansteken van een sigaret. Zelfs als je niet meer wil roken, gaat je hand in je zak en haal je een sigaret en steek je deze in je mond en voordat je het weet ga je weer roken, terwijl je tegen jezelf blijft zeggen; ik haat dit ding in mijn mond. Ik zal dit punt met jou bespreken tijdens onze sessie. Wij gaan de discussie aan met dat gedeelte van jou dat verantwoordelijk is voor je rookgedrag om te zorgen dat hij andere dingen gaat vinden die gunstiger zijn voor je gezondheid en je toekomst.
Zoals je je kunt herinneren, had ik je in het begin van dit blog verteld dat je gaat stoppen met roken voor altijd en dat er drie overtuigingen waren die wij moeten veranderen voordat wij het doel van een niet-roker zijn te kunnen bereiken. De eerste overtuiging was dat je niet kon stoppen, dat je al eerder had geprobeerd te stoppen, zonder succes.

Toen we vroegen of je kon stoppen als het leven van je meest geliefde afhankelijk was van jouw beslissing om te stoppen met roken, vertelde je volmondig dat JE KON stoppen. Nu weet je 100% zeker dat je KAN stoppen.
De tweede overtuiging: Ik ben verslaafd aan nicotine. Nu weet je dat het probleem een gewoonte is en niet een verslaving. De derde overtuiging: Sigaretten doen iets voor mij. Plezier, wegnemen van verveling, relaxen etc.

Laat mij deze overtuiging op deze manier beschrijven. In een deel van de wereld wonen veel apen. In dit gebied zijn er verschillende soorten vallen om de apen te vangen. Een van deze vallen is de zogenaamde Zuid-Indische apenval. Het is heel simpel en effectief. De val is gemaakt van een kokosnoot die van binnen is leeggemaakt. De kokosnoot is vastgebonden aan een stok die gestoken is in de grond. Er wordt rijst geplaatst in de lege kokosnoot. Wanneer een aap de rijst ziet en ruikt in de kokosnoot doet hij zijn hand in de kokosnoot. De aap drukt zijn hand in de kokosnoot en grijpt een handvol rijst. Het gat in de kokosnootschaal is groot genoeg voor de aap om zijn hand in te drukken, maar niet groot genoeg voor hem om zijn vuist, nu vol rijst, eruit te trekken.

Nu zit hij vast, gevangen door zijn eigen vuist. De aap zal zijn leven verliezen, zijn vrijheid en gescheiden worden van alles waar hij van houdt, in plaats van de rijst los te laten, omdat er in zijn gedachten een waarde is. Hij geniet van de rijst en hij gaat het niet los laten. Het is alleen de waarde die aap hecht aan die kleine hoeveelheid plezier die zijn dood zal betekenen! Als je de aap één raad zou kunnen geven die hem zou bevrijden, wat zou dat dan zijn?
Misschien zeggen wij, ‘kijk, deze handvol rijst, deze kleine hoeveelheid plezier is het niet waard om voor te sterven en het enige feit dat de aap moet weten is dat hij op elk moment zijn hand kan openen, de rijst los kan laten en zijn hand uit de kokosnoot halen.’ Als de aap ons zou begrijpen, zou hij de rijst loslaten, zijn hand uit de kokosnoot trekken en terug gaan in de bomen.

Er is één ding dat bij je opkomt wanneer je de hypnosesessie bijwoont die jou voor altijd zal bevrijden van de rookgewoonte. Dit kan het feit zijn dat je makkelijk kan stoppen met roken. Aan het begin van dit blog geloofde je niet dat je zou kunnen stoppen, nu weet je dat het kan. Het kan zijn dat jij tienduizenden euro’s beter af bent. Het kan het feit zijn dat je zoveel gezonder bent.

Ik weet het niet, maar je weet wel, op een bepaald niveau van bewustzijn, wat dat feit is, en wanneer je de hypnosesessie bijwoont, zal het besef plaatsvinden, en wanneer het gebeurt, het is wat ik een Aha moment noem, zul je jezelf voor altijd bevrijden.
Nu dat je deze blog hebt gelezen en begrijpt waarom het moeilijk was om te stoppen en je weet dat je kunt stoppen, hoef je alleen nog de tijd te nemen om de hypnosesessie bij te wonen. Ik zou willen voorstellen dat je je laatste ceremoniële sigaret mee neemt naar de sessie om afscheid te nemen van roken en jezelf VOOR ALTIJD te bevrijden van sigaretten.