Wetenschap & HYPNOSE

Wetenschappelijk onderzoek naar Hypnose

Is Hypnose wetenschappeijk onderzocht?

In mijn korte professionele carrière als hypnotherapeut heb ik kennis kunnen maken met verschillende alternatieve methodes die gebruikt kunnen worden om cliënten te helpen.

Van al deze methodes is Hypnose de enige methode die wetenschappelijk goed onderzocht is. Ieder jaar verschijnen verschillende wetenschappelijke artikelen over Hypnose.

Alleen al van 1966 tot 1985 zijn er meer dat 3500 wetenschappelijke artikelen over Hypnose gepubliceerd.(Psychological Abstracts, Index Medicus, Psych Info, Psych Alert, Medline, and Index to Dental Literature)

Hypnose wordt op verschillende gebieden toegepast zoals sport, onderwijs, geneeskunde, etc. Er zijn tal van wetenschappelijke artikelen over elk van deze onderwerpen.

Ik heb getracht om een objectieve view te geven over Hypnose door het verzamelen van wetenschappelijke artikelen over Hypnose. Hieronder ziet u enkele van deze artikelen.

Sommige van deze artikelen hebben hun weg gevonden in de media, zoals het toepassen van Hypnose tijdens de Olympische Spelen.
In deze pagina zie je verschillende wetenschappelijke artikelen en berichten over Hypnose.

– Toepassen van Hypnose in geneeskunde:

Voordelen van hypnose bij dementie

Hypnosis therapy shown to decrease fatigue levels in breast cancer patients

Hypnosis Reduces Pain And Costs In Breast Cancer Surgery
Wetenschap &
HYPNOSE

Wetenschappelijk onderzoek naar Hypnose
Op TV zien wij ook verschillende programma’s die proberen de werking van hypnose in beeld te brengen. Hieronder kun je een van deze programma’s die recentelijk uitgezonden is zien:

o Astrid onder hypnose
Proefkonijn Astrid Demeure probeert andermaal de geheimen van het menselijk brein te ontrafelen. Ze trekt naar het Universitair Ziekenhuis van Luik om te ontdekken wat hypnose is en wat het doet met haar hersenen.

Professor Faymonville, pijnspecialist en één van de pioniers op het gebied van medische hypnose, begeleidt de test. Als arts gebruikt ze hypnose om pijn te verzachten tijdens operaties, maar heeft dit hetzelfde effect bij Astrid?