Geen categorie

Gevolgen van Stoppen met Roken

stoppen met roken verschijnselen Breda

stoppen met roken verschijnselen Breda

Je beslist om te stoppen met roken en dit leidt bij veel mensen tot angst. Angst voor het feit dat men zwaarder wordt, een slechter humeur krijgt en tal van andere ontwenningsverschijnselen ondervindt.  Is die angst wel terecht?
Heel veel mensen zijn dus bang om te stoppen. Ik was niet anders. Ik zag een vriend van me
chagrijniger worden en een andere vriendin alsmaar dikker nadat zij beiden waren gestopt.
Zij wilde dan ook direct weer gaan roken want dik zijn is ook niet alles. Dit soort verhalen
gaan vaker rond en laten mensen geloven dat stoppen ook echt heel lastig is. Mensen worden enorm beïnvloed door verhalen van deze aard.

Het mooie van hypnose bij HYPNOHELP in Breda is dat deze invloeden geneutraliseerd kunnen worden en je hersenen een nieuw idee over roken en het stoppen ermee creëren.
Om te beginnen is het wellicht handig om je huidige ideeen eens goed te bekijken.
Kom je nu echt veel aan?
Word je echt chagrijnig?
Kun je er echt verslaafd aan zijn?
Is het echt zo moeilijk om niet meer te roken?

Dikker worden wanneer je stopt met roken
Dat ex-rokers dikker worden heeft onder andere te maken met het feit dat een sigaret uit 10-20% suiker bestaat. Omdat ex-rokers deze suikers niet meer binnenkrijgen, gaan ze dit
compenseren met meer suikerrijk eten, waar ze dus dikker van worden.

Slechter humeur wanneer je stopt met roken
Dit tekort aan suiker draagt ook bij aan het verslechterde humeur van mensen dit stoppen met roken. Mensen worden sneller geïrriteerd als ze minder suiker dan normaal binnenkrijgen. Ook missen ex-rokers hun ontspanmoment en dit draagt ook bij aan een chagrijnig humeur.

Roken is een verslaving
Ex-rokers zeggen vaak dat roken enorm verslavend is en lastig om mee te stoppen. Ze
beweren dat het zwaar gaat worden en de ontwenningsverschijnselen hun tol op je gaan eisen. Wanneer je in zulke gedachten gelooft wordt het inderdaad moeilijk voor jou om te stoppen.

De mysterie van het roken
Ik rookte vroeger ook, maar ik ben 8 jaar terug gestopt en ik had geen last van bovenstaande verschijnselen. Ik ben daarom geen ex-roker, maar een niet-roker. Niet-rokers hebben geen last van een slechter humeur, extra kilo’s en ze zijn niet verslaafd. Ze stoppen enkel met een gewoonte.
Roken is namelijk geen verslaving, het is slechts een slechte gewoonte. Zolang een roker ergens anders aan denkt dan aan een sigaret, heeft diegene geen behoefte om te roken. Niet-rokers denken dus niet aan sigaretten en roken niet. Het is een gewoonte omdat een verslaving veel hardnekkiger is dan hier het geval is.

Ik hoor de rokers al zeggen: ‘Voor mij is het niet zo hoor!’
Sorry om je teleur te stellen, maar het is ook voor jou zo. Omdat je tegen jezelf vertelt dat het anders is ga je het ook geloven. Mensen die zo denken zijn rokers of ex-rokers, maar geen niet-rokers. De nicotine verlaat jouw lichaam namelijk binnen twee dagen en daarna ben je er niet afhankelijk van. De rest van de verslaving creëren de hersenen van een roker zelf.