Maken hooikoorts en allergie je leven zuur?

Allergie weg krijgen met hypnose

Vanochtend heb ik in de krant gelezen dat hooikoortspatiënten het zwaar zullen krijgen in de komende dagen omdat de hoeveelheid pollen in de lucht groot is.
In hetzelfde artikel las ik verschillende manieren om het leed van de hooikoortspatiënten te verzachten. In eerste instantie werd geadviseerd om binnen te blijven met ramen en deuren dicht. Er werd ook gesuggereerd om met vakantie te gaan om deze periode te overleven, een vakantie in de bergen of aan zee. Ten slotte werd geadviseerd medicijnen te gaan gebruiken zoals antihistaminen of cromonen.
In het artikel was ook te lezen dat ongeveer 20% van de Nederlanders last heeft van hooikoorts; dat betekent 1 op de 5 mensen of meer dan 3 miljoen Nederlanders. 1 op de 5 mensen in Nederland moet thuis blijven, weg vluchten of medicijnen slikken om deze periode te kunnen overleven.
Wat is hooikoorts en waarom hebben sommige mensen last van stof in de lucht en anderen niet?
Hooikoorts blijkt een allergische reactie te zijn van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzwerven in de lucht. Als hooikoorts de reactie is van het lichaam op stoffen in de lucht dan moet het lichaam bepaalde redenen hebben om deze reactie te genereren.
Ik ga dit probleem anders bekijken. Voor mij is het onderbewuste de regelaar van alle functies in ons lichaam. Het onderbewuste beheert ook ons immuunsysteem en alle andere zaken die met de reactie van ons lichaam tegen vreemde stoffen te maken hebben. De vraag is waarom het onderbewuste deze hevige reactie tegen pollen op zo’n manier toelaat voor de patiënten met hooikoorts.
Ons onderbewuste is een deel van ons dat geprogrammeerd is om op een of andere manier te reageren in bepaalde situaties. Het onderbewuste is gecreëerd om ons te beschermen en gelukkig te maken. Er is geen beoordeling in ons onderbewuste. Er is geen goed of slecht voor het onderbewuste. Het doet wat het moet doen om ons te beschermen en hier komt geen logica aan te pas, logica zoals wij het kennen. Het onderbewuste heeft een eigen logica.
Misschien vraag je je af of het onderbewuste ons ziek gaat maken om ons te beschermen. Het antwoord is ja. Het onderbewuste gaat op een gegeven moment een keuze maken tussen twee kwaden om ons de ergste pijn te besparen. Stel je voor dat je een tumor hebt in je been, een ongeneeslijke tumor. De artsen kunnen twee dingen doen in jouw situatie: of je been amputeren of de tumor zich laten verspreiden in je lichaam. Om je te beschermen gaan de artsen je been amputeren om de ergere gebeurtenis, je dood, te voorkomen.
Om de zaak duidelijker te maken moet ik eraan toevoegen dat er geen verschillen zijn tussen fysieke of emotionele pijn. Het onderbewuste ziet dat als pijn. Stel je voor dat je als kind de trap op aan het kruipen bent. Je valt van de trap af, je komt neer op de grond en opeens krijg je flinke pijn in je lichaam. Na de val zie je stof onder aan de trap en ruik je stoffige lucht om je heen. Een intense pijn (fysiek) en stoffige lucht om je heen.
Je onderbewuste maakt meteen een associatie, stof is gelijk aan intense pijn. De beslissing is makkelijk gemaakt voor je onderbewuste, stof is pijn en dit wordt opgenomen in ons brein. Ik zeg niet dat dit het geval is bij alle hooikoortspatiënten. Het onderbewuste kan ook de emotionele pijn associëren met pollen. In ieder geval gaat het onderbewuste ons beschermen tegen intense pijn door het creëren van een minder erge en tijdelijke ziekte of allergie.
Nu dat wij weten waarom het onderbewuste heeft gekozen om ons tijdelijk ziek te maken,is de vraag hoe wij ervoor kunnen zorgen dat het onderbewuste het oude programma overboord gooit en een andere manier kiest om ons te beschermen. Of beter nog: hoe kunnen wij in gesprek komen met het onderbewuste om te zeggen dat dit soort bescherming niet meer nodig is?
In mijn praktijk open ik de communicatiekanalen met het onderbewuste en ga ik het programma van het onderbewuste veranderen zodat anders wordt omgegaan met stoffen die allergieën veroorzaken.
Stel je voor dat meer dan 3 miljoen mensen niet hoeven thuis te blijven met de ramen en deuren dicht; dat meer dan 3 miljoen mensen niet hoeven weg te vluchten van dit mooie weer en geen medicijnen hoeven te slikken, medicijnen die andere bijeffecten veroorzaken.
Hieronder is een bericht van een mijn cliënten. Het is heel erg moeilijk voor sommige mensen om te geloven dat hun jarenlange allergie weg is totdat ze geconfronteerd worden met de oude oorzaken van hun allergie.

“Ik ben altijd kei allergisch geweest voor katten! ik heb hiervoor een sessie gehad bij Yousef, en afgelopen zaterdag heb ik met een kat geknuffeld en daar in huis gezeten. Of het is een ‘nep-kat’ 😉 of ik ben grotendeels van mijn allergie af hiervoor… ik durf het nog niet zo goed op andere katten te testen, want ik kan/kon? er echt doodziek van worden. Nou, ik heb daarna hooguit een half uurtje wat kriebels en niezen gehad en een beetje een waterig oog.. maar ‘normaal’ ben ik binnen no time een paar dagen echt belabberd ervan.. Ik vind het nog eng om radicaal te gaan testen, want ik wil zo graag geloven dat ik er volledig van af kan zijn/raken.. Maar dit is echt al heel wat!!!