Oplossing voor Stoppen met roken voor altijd

Stoppen met roken in Breda hypnohelp

Stoppen met roken in BredaEr is tot op heden veel onderzoek gedaan naar de beste manier om te stoppen met roken als je het niet uit jezelf kan doen. Hypnotherapie is de meest effectieve manier gebleken.
Maar ook binnen de hypnotherapie zijn er professionals die het beter kunnen dan anderen. Bij ons ben je in één enkele sessie van een uur van je probleem af en word jij geen ex-roker maar een niet-roker. Je kunt op elk moment een afspraak inplannen.

Een manier voor jezelf om een niet-roker te worden is tegen jezelf blijven vertellen dat jij er een bent. Als je dit regelmatig doet met de juiste mindset (het liefst in hypnose), kun je het zelf voor elkaar krijgen. De reden dat rokers, zelfs rokers die aan kanker lijden, niet kunnen stoppen is omdat roken dopamine, het gelukshormoon, in je hersenen laat vrijkomen. Rokers raken verslaafd aan het goede gevoel dat de dopamine ze geeft, niet aan de sigaretten

Wat heb je nodig om te kunnen stoppen met roken?
Een belangrijke vraag die je voor jezelf moet beantwoorden, is ‘Wat heb jij nodig in je leven op dit moment?’ Misschien zoek je wel zekerheid, vertrouwen of veiligheid. Roken zorgt bij sommige mensen voor deze dingen omdat ze weten dat ze zich goed gaan voelen door de dopamine die bij roken in je hersenen vrijkomt. Rokers roken eigenlijk dus om hun mentale staat te boosten, al is dat omdat ze zich slecht voelen of om zich nog beter te voelen (bij een
avondje uit). Een alternatief vinden om je dit gevoel te geven is een manier die je kan helpen met stoppen met roken.
Wat is zo’n alternatieve methode om te zorgen dat je brein ook dopamine afgeeft? Als je aan zelfontwikkeling doet, dus nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen doen, nieuwe plekken bezoeken, komt er ook dopamine vrij. Of en in hoeverre dit lukt hangt af van je identiteit, je emoties en je overtuigingen. Alle drie moeten ze veranderen zodat jij kunt groeien.

Identiteit, emoties en overtuigingen
Het werkt alleen als je er echt in gelooft, als het echt fijn voelt. Dan verandert je identiteit ook. Neem als voorbeeld aan Feyenoord fan. Als je in Feyenoord gelooft, als het goed voelt om in Feyenoord te geloven, ben je een Feyenoord fan. Dat is dan een onderdeel van wie jij bent, je identiteit. Als jij blijft geloven dat roken iets voor jou betekent, dat je het leuker vindt dat niet roken, dan kun je niet stoppen en blijf je roken.
Hoe jij je opstelt tegenover rokers, hangt af van jouw overtuiging of je een niet-roker kunt zijn. Is deze overtuiging er niet bij jou, dan word je nooit een niet-roker. Stap dus in een rol van een niet-roker en geloof dat het mogelijk is om te stoppen. Wees er trots op.
Zo breng jij je rookgedrag ten onder en verander je je patronen. Je overtuigingen bepalen namelijk hoe jij je gedraagt.

Wat is de rol van de wilskracht in stoppen met roken?
Enkel wilskracht gaat je niet helpen stoppen met roken. Elke keer als je weer besluit een sigaret op te steken wordt dat namelijk voorafgegaan door een gevoel, bijvoorbeeld van zwakte. Hoe je je voelt en hoe je je over jezelf denkt heeft invloed op hoe je je gedraagt. Positieve gedachten over roken leiden tot positieve gevoelens over roken en die leiden weer tot het roken. Wilskracht is bewust en heeft hier dus niks mee te maken.

Schrijf je in voor meer info en ontvang GRATIS eboekje!