Stoppen met roken met hypnose, hoe is het mogelijk?

Stoppen met roken onder hypnose

Hoe kun je dan stoppen met roken?
Om te kunnen stoppen met roken moet je je gedachten en dus ook je gedrag tegenover roken veranderen. Voor je onbewuste is denken aan roken al genoeg, het maakt niet uit of je tegen jezelf zegt dat je niet moet roken. Je onbewuste snapt een ontkenning in een zin niet. Dus hoe moet je je gedachten veranderen om niet aan roken te denken als je wel een enorme drang voelt om te roken?stoppen met roken onder hyponse
Bewijs van de kracht van taal Sluit je ogen en stel je voor dat ik met mijn nagels over een krijtbord beweeg.

Hoor je het geluid al? Hoe voel je je daarbij? Zoals je merkt zorgt wat ik zeg voor een bepaald gevoel in jouw lichaam en gaat je lichaam zich daardoor op een speciale manier gedragen.
Sluit nogmaals je ogen en beeld je in dat je een citroen helemaal leegzuigt. Merk je weer dat mijn woorden een gevoel oproepen? Voel je je lichaam erop reageren? Precies.
ZO werkt het nu precies ook met het denken aan sigaretten. Een trucje om jezelf aan te leren is dat je het woord sigaret voor iets vervangt als zuurstof. Daar heb je namelijk daadwerkelijk behoefte aan. Zodra je wil roken, vertel je jezelf dat je eigenlijk gewoon zuurstof wil. Dit werkt met alles: je kunt jezelf ook vertellen dat je met je geliefde wil zijn bijvoorbeeld.
Dit werkt ook bij mensen die last hebben van binge-eating, overmatig alcoholgebruik en negatieve gedachtes.
En de laatste fase om gemakkelijk te stoppen: na het leren, conditioneren. De allerlaatste fase is zeker niet onbelangrijk. We hebben allemaal wel eens iets geleerd en dat we het na een tijdje weer proberen te doen en dat we het dan verleerd zijn. Om dit te voorkomen is het essentieel om je gedrag te conditioneren tot lange termijn gedrag. Eerst leren en dan alleen dan doorbreek je je oude rookpatroon. Zoek jouw vervanger voor de dopamine van de sigaret en ga het conditioneren zodat je brein het als automatisme gaat zien.
Maar wat je als eerst moet doen, het belangrijkste, is voor jezelf de keuze maken om te stoppen met roken. Elke verandering begint met een beslissing om de knop om te zetten. Deze beslissing moet op een emotionele basis gemaakt worden, want roken is emotioneel gedrag. De stappen die je achter elkaar moet zetten zijn dus: bewust kiezen, gedachten veranderen, leren en conditioneren.

Wanneer je hulp nodig hebt om te stoppen met roken kun je altijd contact opnemen met de hypnotherapeut van Hypnohelp

Schrijf je in voor meer info en ontvang GRATIS eboekje!